Resa till Milos

Att resa till och runt ön Milos ger ett oförglömligt intryck tack vare alla färger du har möjlighet att skåda i naturen. Beroende på sjöförhållandena och storleken på din båt, kan du välja att segla norr eller söder – landskapet är vackert överallt. Milos har en av de säkraste hamnarna i Grekland. Den ligger i centrum en kraterliknande formation (kaldera) som skapas då en vulkan kollapsar och skapar en stor rund struktur som liknar en kittel. Kitteln i Adhamas är en idealisk plats att lägga ankare, både för segling och motorbåtar. Pollonia erbjuder skydd för ett fåtal båtar, eftersom den lilla viken är full av lokala båtar och bryggorna är små. I Adhamas är dockning möjlig för ett 40-tal båtar över 30 fot till ett mycket lågt pris. En ny, längre kaj har byggdes år 2000. Vatten (ej drickbart) och el finns tillgängligt.

Under sommaren går det att nå Milos med färja dagligen från Pireus och Kykladerna, Sifnos, Folegandros samt Santorini. Den nyaste Katamaranen tar både människor och bilar ombord. Mycket täta förändringar görs i tidtabellen under året, så det är viktigt att du kontaktar en turitbyrå innan den planerade avresan. Det går även att nå Milos med flyg.

Dagliga utflykter med lokala båtar kan göras från öns hamn Adhamas.

Under sommaren går det att nå Milos med färja dagligen från Pireus och Kykladerna, Sifnos, Folegandros samt Santorini. Den nyaste Katamaranen tar både människor och bilar ombord. Mycket täta förändringar görs i tidtabellen under året, så det är viktigt att du kontaktar en turitbyrå innan den planerade avresan. Det går även att flyga till Milos. Dagliga utflykter med lokala båtar kan göras från öns hamn Adhamas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 12 =